lauantai 8. syyskuuta 2012

Rosvopaistia

Olin edellisenä viikonloppuna Iisalmessa sukuloimassa. Olin isovanhempieni luona, jossa perinteikkäästi järjestettiin jokavuotinen "rosvopaistitapahtuma". Yksinkertaisesti siis vain liha haudataan maahan ja sitten sen päälle vain tehdään nuotio, jonka alla liha kypsyy monta monta tuntia. En itse ole osallistunut lihan valmistukseen, joten en nyt osaa tarkemmin asiasta kertoa.

Tänäkin vuonna meitä oli monta (~20) suuta pöytää keventämässä, mutta koskaan ei ole ruoka kyllä kesken loppunut. Tällä kertaa tarjolla oli 6 erilaista lihaa; nautaa, hirveä, lammasta, mietoa porsasta, ei-niin-mietoa porsasta ja porsasta a'la isäni. Voin sanoa että hyvää oli! Itsehän vielä "lapsena" en tehnyt mitään muuta kuin ilmaannuin paikalle ja söin. En tiedä milloin minultakin aletaan vaatia osallistumista ruuan valmistukseen.

Tässä itse lihan tähteitä..

... ja tässä kaiken muun tähteitä. Tajusin ottaa kuvat vähän myöhässä, niin eivät nyt ole oikein edustavia, mutta jotain selkoa antavat illan menusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti