sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Juustokakku - FAIL

Järjestin eilen eräänlaiset "tuparit", joiden tarkoituksena oli vain saada kaverit käymään täällä, kun tähän mennessä vain Anne oli täällä meillä käynyt. Kutsuin tänne 5 tyttöstä ja ajoin Janin siksi aikaa pois. Tarkoituksena oli chillailla alkuilta täällä ja sitten lähteä jonnekin baariin, mutta vähän toisin kävi.

Ensiksikin koska minulle oli nyt pitkästä aikaa tulossa vieraita, niin leivoskelin meille päivällä. Tarjolla oli juustokakku, suklaakakku ja fudgemuffinsseja. Suklaakakkuun tuli 400 g taloussuklaata, joten siitä tuli erittäin suklainen, niin kuin pitikin! Yhdellä ystävälläni on keliakia, joten jouduin/pääsin nyt ensimmäistä kertaa kokeilemaan myös gluteenittomia tuotteita.
 Juustokakun pohjaan käytin gluteenittomia digestive-keksejä. Ensinkin ne maksoivat 4 euroa 150 g. Vertailun vuoksi voin kertoa että tavalliset digestivekeksit maksavat 80 snt 400 g. Kaiken hyvän lisäksi keksit olivat kovia ja kuivia ja eivät minkään makuisia. Tein sitruunajuustokakun ja kiilteeksi laitoin Juissi sitruunalime -mehua. Jostain syystä liivatteeni ei ilmeisesti ollut sulanut kunnolla ja kiille jäi hyvin löysäksija oli täynnä kovia klönttejä. Kun tähän lisää sen pahvisen pohjan, ei lopputuloksesta tullut kovin kummoinen. Oikeastaan aika kauhea. Todella noloa, varsinkin kun olen tehnyt viime aikoina todella paljon juustokakkuja, ja luulisi että ne ovat ainoita jotka minulta onnistuu. 
Muffinsseissa korvasin vehnäjauhot vain gluteenittomilla jauhoilla, jotka muistuttivat koostumukseltaan lähinnä perunajauhoja. Taikinasta tuli koostumukseltaan hyvin limaista. Tässä vaiheessa ajattelin että minä todella kyllä tarvitsen lisää harjoitusta gluteenittomassa leivonnassa. Mutta onneksi loppujen lopuksi muffinsseista tuli ihan hyviä, vaikka taikinan koostumus olikin ollut outo.
Suklaakakusta en tehnyt gluteenitonta, joten sen kanssa ei tullut kummempia ongelmia.

Fudge-muffinssit. Resepti on Kinuskikissan blogista. Minä en tosin jaksanut kaulita ja muotoilla tuota kuorrutusta niin kauniisti kuin siellä oli tehty.

Suklaakakku tai suklaapiirakka, miten vain. Olisi ollut vieläkin parempaa vaniljakastikkeella!

Tässä tämä erittäin epäonnistunut juustokakku. Klöntit kiilteessä näkyykin hyvin. Pitää tehdä tässä pikimmiten uusi, jotta saan todistettua itselleni, että osaan kyllä.

Muffinssit ja suklaakakku tuli kyllä lähes syötyä,mutta tuota juustokakkua jäi puolet. Onneksi äitini tulee tänään tuomaan Leewin tänne, niin voin yrittää tuota hänelle tyrkyttää.

"Tupari"-ilta sujui leppoisan rauhallisesti. Syötiin ja pelattiin Nero Aliasta, tällaisia neroja kun itsekin olemme. Jani tuli kymmenen jälkeen takaisin kotia ja puolet porukasta lähti siinä vaiheessa nukkumaan. Minä, Suvi ja Essi jäätiin vielä katselee vanhoja valokuvia ja nostalgioimaan. Ollaan oltu kavereita ihan ala-asteelta asti, niin paljon oli kateltavaa ja kello pyörähti puoli yhteen. Essi ja Suvi lähti vielä sinne baariin, mutta minä en enää jaksanut.

Minun mahtavat smurffisukkahousut. Ne on mun paksuimmat sukkikset, niin laitoin ne jotta ei tule ainakaan kylmä. En tajua miten tuo toinen käsi näyttää niin pitkältä.

Kun me mekastettiin olkkarissa, niin Jani ja Karvinen oli nukahtanu tosi söpösti tonne. 

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti