tiistai 9. lokakuuta 2012

Koiramainen päivä

Äitini lähti kylpylään muutamaksi päiväksi, ja toi sunnuntaina Leewin tänne hoitoon. Tänään vietettiin sitten kirpakkaa syyspäivää metsässä lenkkeillen.

Voisinkin tässä alussa vähän esitellä Leewiä. Eli Leewi on ensimmäinen ikioma koirani. Säästin siihen rahat (800 euroa) 14-vuotiaana ja Leewi haettiinkin Janakkalasta asti. Leewi on rodultaan englanninspringerspanieli ja viralliselta nimeltään Walnut Well Well. Silloin nuorena, kun asuin vielä Iisalmessa, harrastin Leewin kanssa mätsäreitä, näyttelyitä, tokoa ja agilityä. Mutta reilu kaksi vuotta sitten, kun muutin Kuopioon ja Leewi jäi äipälle Iisalmeen, tuli myös Leewille aika siirtyä eläkkeelle. Tarkoituksena olisi kuitenkin vielä ensi kesänä pyörähtää näyttelykehässä, kun Leewi pääsee jo veteraaniluokkaan. Leewi on todella ystävällinen kaikkien kaveri, tosin näin vanhemmiten ja kurin löystyessä siitä on tullun myös hiukan itsepäinen. Kaikenkaikkiaan Leewi kuitenkin on ollut minulle ihan täydellinen ensimmäinen harrastuskoira, sen kanssa on ollut aina niin helppoa käydä kaikkialla ja tehdä vaikka mitä. 

Leewi 7,5 vuotta.

Leewistä oli tosi hankala ottaa kuvia tuolla metsässä kun se juoksi ja huiski menemään kuin tuulispää. Suurin osa kuvista oli joko takamuksesta tai sitten niissä näkyi vain häntä tai tassu alakulmassa. Muutamaan otokseen olin kuitenkin onneksi saanut ikuistettua koko koiran!


Kun oltiin lähdössä, niin heti alkoi vauhti hidastua, kun Leewi yritti samoilla metikössä mahdollisimman kauan.

Käveltiin myös Sammakkolammen ohi, jossa majailee paljon sorsia. Kun jäin ootamaan kuvia tästä yhdestä, niin...

...niitä alkoikin tulla sitten ihan urakalla. Karkasin paikalta, sillä säälittää katsoa ruokaa kerjääviä pullasorsia.

Olisihan se huippua omistaa koira ihan kokoaikaisestikin. Tulisi liikuttua ja olisi joku virallinen harrastus. Mutta ei ainakaan vuoteen vielä. Opiskelu vie vielä niin paljon aikaa ja muutenkin tämä asuintilanne on aika epävakaa. Ja kyllähän tämä vähän rajoittaakin. Ei voi esimerkiksi mennä koulusta suoraan salille, kun pitää lähteä pissataamaan koira. Ja matkusteluahan se vasta rajoittaakin. Joo, ei vielä koiraa. Haluan olla vapaa lähtemään minne haluan, milloin haluan. Onhan mulla sentään tuo Leewi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti