tiistai 6. marraskuuta 2012

Kandi aluillaan

Kolmas vuosi biotieteiden parissa on jo melko pitkällä, mutta minä en ole kandiani jaksanut kamalasti hätäillä. Nyt on kuitenkin aihe päätetty ja huomenna menen kirjoittamaan sopimukset alle kandiohjaajani kanssa. Aiheenani on näin suunnilleen sanottuna androgeenireseptorit ja rintasyöpä. Tarkemmin ottaen varmaan aiheeksi tulee sitten androgeenireseptorin toiminta rintasyöpäsolussa. Tai no mistä sitä nyt voi olla varma. En ole edes lukenut vielä yhtään artikkelia. Ohjaajani oli kuitenkin kiltti ja hankki minulle valmiiksi kaksi artikkelia aiheesta. Kunhan ne saan luettua, niin ymmärrän varmasti aiheestani enemmän ja saan hakusanoja, joilla sitten voin etsiä lisää artikkeleita. Kandidaatin tutkielmassahan ideana on lukea 30 artikkelia (tai jotain muuta julkaisua) siitä omasta aiheesta ja sitten kirjoittaa niiden pohjalta eräänlainen opinnäytetyö. 

Tuosta omasta aiheestani (jos jotakin nyt sattuu vaikka kiinnostamaan) ohjaajani kertoi sen verran, että toisinaan rintasyöpäsoluissa estrogeenireseptorit katoavat, mutta androgeenireseptorit jäävät. Sitten sitä on nyt tutkittu, että mitä se androgeenirepestori siellä solussa hommaileekaan. Mielestäni aihe on ihan mielenkiintoinen. Joillakin luokkalaisillani oli ihan omat keksityt aiheet jo valmiina, mutta minulla ei ollut mitään ylitsemuidenmielenkiinnonkohdetta, joten valkkasin valmiiden aiheiden listalta aiheen "estrogeenireseptorit ja rintasyöpä". Sitten kun kävin ohjaajani kanssa siitä juttelemassa, se muuttuikin maskuliinisemmaksi. 

Nyt pitäisi alkaa sitten lukea niitä artikkeleita. Tässä vain olisi vähän muutakin hommaa kuten kaksi nettikurssia ja immunologian tentin uusintakuulustelu. Ja olisihan se kiva puuhailla tietysti paljon kaikkea ei-niin-kouluunliittyvää. Yh-hyh. Alkaa pukkaamaan pientä koulustressiä. Sitä nyt ei varmaan opiskelijana pysty välttämään. Taidankin lähteä tästä maistamaan meidän uunituoreita porkkanasämpylöitämme. Nams!

Pakko oli joku kuva tähän tunkea, ettei tule ihan kuvaton postaus. Siispä, porkkanasämpylät!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti