torstai 22. marraskuuta 2012

Pillereitä

Mulla on ollut kamala yskä jo 2 kuukautta. Tiistaina pääsin viimein lääkärille, en tosin yskäni vuoksi vaan mahan. Se tilanne oli kyllä aika hassu. YTHS:llä pistävät yleensä ensin sairaanhoitajan juttusille, ja sairaanhoitaja varaa sitten tarvittaessa ajan lääkärille. Niinpä minäkin kävin ensin hoitajan luona valittelemassa  pitkään kestänyttä limaista yskääni ja tukkoista päätäni. Hoitaja vain sanoi, että sitä on liikkeellä, ja muista syödä C-vitamiinia. Ymmärsin kyllä, että jos tämä on joku kausivirus, niin eipä sille paljoa muutakaan voitehdä. Ärsytti tosin, ettei hoitaja edes kuunnellut keuhkoja, saati että olisi ottanut tulehdusarvoja tms. Kun olin siinä sitten lähtöä tekemässä, niin kysyin vielä ohimennen, että mistä johtuu se, kun usein ruokailun jälkeen mahani turpoaa ja verensokerini laskevat niin, etten välttämättä pysty edes seisomaan. Tämä nolo ja typerä välikysymykseni oli sitten hoitajan mielestä sen verran vakavan kuuloista, että hän päätti varata minulle kuitenkin ajan lääkärille. 

Joka tapauksessa sain siis lääkäriajan, vaikka syy ei ollutkaan ihan se, mitä halusin. Tiistaina tosiaan kävin lääkärillä, joka teki sitten kaikki perustoimenpiteet ja antoi mulle antibioottireseptin poskiontelontulehdukseen.  Ei siis siihen yskään, josta olin tullut valittamaan. Mutta eipä sillä mitään väliä ole, antibioottini on Doximed, joka on doksisykliiniä, joten luulisi sen tehoavan keuhkoihin asti. 

Antibiootit, laktaasit, D-vitamiinit ja maitohappobakteerit.

Kerroin vielä lääkärille todellisen syynkin miksi ajan sain, koska en vain kehdannut jättää sitä täysin huomiotta. Sen perusteella sain ensi viikolle verikoeajan. Uih, miksi aukaisinkaan suuni. En ole koskaan ennen ollut verikokeissa, niin pelottaa että pyörryn sinne tai jotain. Toisaalta on kyllä ihan kiva saada tietää millaisia tuloksia sieltä tulee. Luultavasti ei mitään tavallisesta poikkeavaa kuitenkaan. 

Pillerirasia.

Kun kävin ostamassa antibioottikuurini, ostin samalla maitohappobakteereja kuurin ajaksi syötäväksi. Kun tähän vielä liittää päivittäin syömäni D-vitamiinilisän ja E-pillerit sekä tarpeen vaatiessa popsimani laktaasipillerit, pitkällä matikallani lasken, että siitä tulee 4-5 pilleriä päivässä. Uhhuh. Kohta voin alkaa varmaan vertailla lääkemääriäni isovanhempieni kanssa. Pitää kyllä jättää tuo D-vitamiinilisä pois kuurin ajaksi, ettei kehoni nyt ihan kyllästy pillereistä! Lisäksi olen kohdannut aivan käsittämättömän ongelman. Kun otan tuon antibiootin aina illalla ja en saa sitä ennen tai sen jälkeen syödä maitotuotteita 2 tuntiin, niin nyt en oikein osaa syödä iltaisin mitään. Olen aina tottunut joko syömään jogurttia tai kaakaota tai rahkaa tai jotain. Seilailin tänään kaupassa etsiskelemässä iltapalaa ja mukaan tarttui banaani ja muroja. Vähän myöhässä tajusin, että ne murotkinhan olisi ihan kiva syödä maidon kanssa. No sain sentään sen banaanin.

2 kommenttia:

  1. katsele vaan seinille ja hengittele kun verikoe otetaan. jos tuijottaa piikkiä niin varmasti heikottaa. : D

    VastaaPoista
  2. Niin on tehtävä. :D Minulta on kerran aikaisemmin otettu verta yhtä labrakurssia varten, jossa tutkimme veremme plasman koostumusta, mutta silloin verta otettiin vain vähän ja ympäristö oli tuttu. Jospa mä kuitekin elossa selviän tästäkin koettelemuksesta.

    VastaaPoista