maanantai 25. maaliskuuta 2013

Töihin harjoittelua ja tulevaisuuden suunnittelua

Mulla oli tänään eka "työpäivä". Tai no, se kesti vain 3 tuntia ja minä vasta harjoittelin yhtä asiaa, että ei se virallista työntekoa ollut, vaan tuleviin töihin valmistautumista paremminkin. Alan saada rahaa vasta toukokuulta, mutta on minun ennen sitä käytävä harjoittelemassa työtehtäväni, jotta minusta on siellä sitten jotain hyötyäkin toukokuussa.

Tänään harjoittelin kudosnäytteen leikkaamista maksasta. Leikkasin viiden mikrometrin ohuita viipaleita ja laitoin niitä mikroskooppilaseille. En tiedä miltä tällainen ulkopuolisesta kuulostaa, mutta minusta se oli ainakin hauskaa ja kiinnostavaakin, vaikka en vielä mitään sen kummempaa näytteille tehnyt. Katselin niitä kuitenkin mikroskoopilla. Mun ekat leikkaamani maksanäytteet olivat ihan Afrikan muotoisia.

Iltapäivällä meillä oli lisäksi koulussa infotilaisuus maisterivaiheen opinnoista. Me kolmannen vuoden biotieteilijät olemme viimeiset biotieteilijät, jotka yliopistostamme valmistuu, ja se tuo paljon ongelmia tähän kurssien suorittamiseen. Vuonna 2011 biotieteet (bio) muuttui terveyden biotieteiksi (terbio), ja terbioiden opetussuunnitelma on hitusen erillainen kuin meidän. Tässä kandivaiheessa ei paljoa eroa ole, mutta maisterivaihe on jo hiukan erillainen. Me biot saamme esimerkiksi gradusta 40 op ja meillä on pakollisia opintoja vain noin 40 op, eli vapaastivalittavia jäisi myös noin 40 op, kun taas terbiolla gradusta saa 30 op, ja  vapaastivalittavia ei jää juuri ollenkaan pakollisten kurssien jälkeen. Tämän takia haluaisinkin suorittaa ihan tämän normaalin bion maisterivaiheen, vaikka meillä olisi mahdollisuus tuohon terbioonkin. Mutta jos suoritan bion, en voi pitää mitään välivuosia sun muita, sillä osa kursseista tarjotaan viimeisen kerran ensi vuonna. Uh, tämä on jotenkin hankalaa. Mutta no, asioilla on tapana selvitä.

Niin siis opintojuttuja on tullut taas vaihteeksi mietittyä. Näissähän sitä olisi päänvaivaa. Parempi varmaan keksittyä nyt vain siihen, että valmistun edes kandiksi ajallaan.


2 kommenttia:

  1. voi miten sulonen pikku karvaihanuus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se aina kuvissa osaa ihanuus olla, mutta näin livenä se on enemmänkin se osuus "karva". :D Tuosta otuksesta lähtee nimittäin ihan sikana karvaa!
      Minun ja Karvisen yhteiselon alku oli vaikea, mutta nyt olemme onneksi jo tottuneet toisiimme, ja olen saanut Karvisesta mukavan opiskelukaverin. :)

      Poista