tiistai 8. tammikuuta 2013

Opinnot jatkuu

Tänään oli vuoden ensimmäinen koulupäiväni. Opinnot starttasi sekvenssianalyyseillä (joka on bioinformatiikan jatkokurssi) ja tilastotieteen johdantokurssilla. Eli ATK:ta ja matematiikkaa. Ompahan vähän vaihtelua siihen perinteiseen biologiaan ja kemiaan.

Minun pitää nyt tunnustaa, että kun oli aloittamassa tässä biotieteillä opiskelua, ajattelin, että opiskelen tässä sen vuoden ja sitten haen jonnekin muualle. Halusin jo pikkutyttönä eläinlääkäriksi, joten eläinlääkis oli haaveissa, ja muitakin ideoita pyöri silloin päässä. Kun sitten aloitin biolla, huomasin, että noin 75% aloittaneista suunnitteli myös vaihtavansa alaa 1-2 vuoden jälkeen, ja no varmaan noin puolet vaihtoikin.

Itseni silti löydän tästä pakertamasta kanditaatin tutkielmaa. En ole osannut päästää oikein irti tästä biosta. Tykkään opiskella tätä alaa (vaikka tentit onkin aika hankalia), ja työkin olisi kiinnostavaa. Olenkin päättänyt, että kun tässä jo puolessa välissä ollaan, niin onhan se nyt maisterin paperit ulos saatava. Ainut mikä minua tässä alassa vähän epäilyttää, on se, löytyykö valmistumisen jälkeen töitä. Olen kuitenkin ajatellut, että jos työtä ei löydy, voin ihan hyvin lähteä sitten opiskelemaan vaikka LVI-asentajaksi. Olen kuitenkin, jos nyt pysyn aikataulussa, valmistuessani vasta 24-vuotias. Siinä iässä ehtii vielä tehdä vaikka mitä. Tietysti toivon kuitenkin, että löydän tältä alalta töitä. olen kuitenkin maisteriksi valmistuessani opiskellut putkeen vähintään sen 17 vuotta, että olisihan se ihan kiva tehdä välillä jotain muutakin. Vaikka äitini onkin opettanut, että kyllä tässä elämässä ehtii töitä tehdä ihan kyllästymiseen asti, että ei sen "vakkariduunin" löytymisellä nyt niin hoppu ole.

Eipä pidä nyt katsella liikaa tulevaisuuteen. Kaikkea voi tapahtua, joten parempi keskittyä nyt vain siihen että saan kandityöni valmiiksi kevään aikana!



P.S. Olen ajatellut vaihtaa blogini nimen. Alunperinhän tämä oli "tavallista opiskelijaelmää", joka ei todellakaan ollut mitenkään mielikuvituksellinen nimi. Eikä ole nykyinenkään, se on vain lyhyempi ja siten helpompi. Mutta onhan se nyt kamalan tylsä. Kehittelen siis uuden nimen, vaikka sisältö pysyneekin aivan samanlaisena höpöttelynä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti