keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Koulupäiviä

Arki rullailee aika samalla kaavalla. Herään aamulla, menen kouluun luennolle, syön koulussa ja käyn taas luennolla/laskareissa. Sitten etsin koululta koneen ja teen sen äärellä kouluhommia klo 16/17 asti, jonka jälkeen menen jumppaan tai salille. Sitten käppäilen kotiin, syön ja loppuillan katselen telkkaria ja luen blogeja. Menen nukkumaan klo 21/22 aikaan. Voi kuulostaa jonkun mielestä vähän tylsältä, mutta minusta tuntuu tällä hetkellä todella mukavalta kun on rutiineja.

Laskeskelin, että saan kevään loppuun mennessä kokoon 185 op, jos nyt vain saan kaikki ottamani kurssit suoritettua ja kandin hyväksytettyä. 185 opintopistettä riittää. Se riittää valmistamaan minut luonnontieteiden kanditaatiksi ja se oikeuttaa minut saamaan isompaa apurahaa kesätöissä. Tässä nyt on vain alkanut kerääntyä pieni koulustressi. Kun kaikki kurssit on tosiaankin pakko saada läpi, ja tutkielmakin pitäisi väsätä siinä sivussa, muuten en tiedä, mitä tuon kesätyöpaikan kanssa käy. Nuo arkirutiinit, joita tässä olen itselleni kehittänyt, ovat kaavoittaneet elämääni, ja samalla helpottaneet stressiä. Kun on rutiineja, tuntuu että hallitsee tätä koulukaaostakin vähän paremmin, mikä taas lieventää stressiä. 

Näkymiä koulutieni varrelta.

En päässyt muuten mukaan siihen kuitututkimukseen. Tutkijat olivat kysyneet niistä painoindeksirajoista tutkimuksen tilaajalta, ja tilaaja oli ollut ehdoton. Painoni on puoli painoindeksiyksikköä liian matala. Ehkä ihan hyvä vain, eipähän tule ylimääräistä stressiä siitä ainakaan. Pitää kuitenkin ottaa tuosta tutkimuksesta sen verran opiskeni, että koetan syödä nyt jatkossa vähän enemmän kuituja. Kasviksia pitäisi varmaan lisätä. Niitä ei voi koskaan syödä liikaa.

Meillä on tätä nykyä kolme kissaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti